mmcite получи престижната награда Red Dot 2019 за седалки Pixel!

Международно жури от водещи експерти от цял свят оцени необичайната система за седалки Pixel, която е направена от рециклирани материали. Дейвид Карасек, главният дизайнер на mmcite1 и дуетът Herrmann & Coufal стоят зад наградения дизайн на продукта. Използвайки рециклирани материали, които иначе биха станали отпадъци, създават система за улични седалки с поразителен и свеж стил.

Всяка година Центърът за дизайн в Северен Рейн-Вестфалия връчва така наречената награда „Red Dot “ за най-добри постижения в дизайна на продукта, а само един процент от кандидатите си тръгват с награда.

Pixel е уникален не само в своята концепция, но и в своите възможности. Тя се основава на обикновен квадратен модул, разположен върху една централна опора, която може да даде безброй брой оформления.

Системата се допълва не само от гърбовете, които могат да се поставят навсякъде по седалката, но и от малки цилиндрични съдове за растения, вписани в същата правоъгълна решетка като самите седалки. Името Pixel беше дадено на новата система не случайно, наистина е възможно да се създадат пикселни форми, но не на екрана, а в реално публично пространство.